Επίθεση σε φεστιβάλ της Καλιφόρνια: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό συνεργού του δράστη

Επίθεση σε φεστιβάλ της Καλιφόρνια: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό συνεργού του δράστη
AP

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο δράστης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς. Άγνωστα μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι και ένας δεύτερος δράστης εμπλέκεται στην ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον τρεις νεκρούς που σημειώθηκε την Κυριακή σε πάρκο της πόλης Γκίλροϊ, στην Καλιφόρνια, όπου πραγματοποιούνταν μια έκθεση τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Σκοτ Σμίθι. Νωρίτερα ο ίδιος δήλωσε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις και σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο δράστης.

"Ένα δεύτερο πρόσωπο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιον", είπε ο Σμίθι, σημειώνοντας ότι η αστυνομία το αναζητεί.

"Δεν έχουμε ιδέα ποιο ήταν το κίνητρο", πρόσθεσε ο ίδιος.

Αστυνομικοί και τραυματιοφορείς έσπευσαν μαζικά χθες το βράδυ στο πάρκο αυτό όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 15 τραυματίστηκαν από πυρά, με βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να εικονίζουν τρομοκρατημένους ανθρώπους καθώς τρέχουν να καλυφθούν με εκπυρσοκροτήσεις να ακούγονται στο φόντο.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκδήλωσης. Η πόλη Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων στον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καλιφόρνια: Επίθεση ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Επίθεση σε φεστιβάλ της Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες - Νεκρός και ο δράστης

SHARE:

24Media Network