Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

Μολότοφ σε κτίριο όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν δεκάδες πρόσφυγες στη Σαξονία. Περισσότερους από 10.000 πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι έσωσε το 2015 το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό

Άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον ενός κτιρίου στη Σαξονία όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν δεκάδες πρόσφυγες, προφανώς με στόχο να βάλουν φωτιά, όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερις πρόσφυγες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν οι άγνωστοι πέταξαν τις μολότοφ, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR. Στο ακίνητο αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι περίπου 100 πρόσφυγες σε λίγες εβδομάδες, κατά την ίδια πηγή.

ADVERTISING

Περίπου 70 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά την επίθεση. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για απόπειρα εμπρησμού, διευκρίνισε το MDR. Το κτίριο πλέον φρουρείται επί 24ώρου βάσεως.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο αριθμός των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχει φθάσει τις 800 το 2015, καθώς η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εγκλημάτων μίσους εν μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Ενσωμάτωσης της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βαυαρίας, η Εμίλια Μίλερ (CSU), ανακοίνωσε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Γερμανία μέσα στο 2015 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός αυτός, εξήγησε η Μίλερ, τεκμηριώνεται με βάση τις εγγραφές στο σύστημα EASY, το λογισμικό με βάση το οποίο κατανέμονται οι αιτούντες άσυλο στα ομόσπονδα κρατίδια, ανάλογα με τον πληθυσμό και τα φορολογικά τους έσοδα.

Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό "έσωσε πάνω από 10.000 πρόσφυγες το 2015"

Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες ότι διέσωσε πάνω από 10.000 πρόσφυγες φέτος, ανάμεσά τους πάνω από 500 ανθρώπους που κινδύνευαν στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

«Τα πλοία του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έσωσαν 10.528 ανθρώπους από την 7η Μαΐου 2015», την ημέρα που τα σκάφη του άρχισαν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αναφέρει μια ανακοίνωση της Μπούντεσβερ που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Ένα σκάφος του γερμανικού ΠΝ επενέβη το πρωί της Παρασκευής, ημέρας των Χριστουγέννων, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τις λιβυκές ακτές, για να διασώσει 539 ανθρώπους που επέβαιναν σε τρία φουσκωτά και μια σχεδία.

Σε αυτή την επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μια φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα περιπολικό του ιταλικού Λιμενικού Σώματος κι ένα μαλτέζικο δεξαμενόπλοιο.

Η Γερμανία έχει αναπτύξει δύο πολεμικά στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης «Σοφία», στην οποία λαμβάνουν μέρος 22 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ως την 21η Δεκεμβρίου περίπου 972.000 άνθρωποι έκαναν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν στην Ευρώπη. Κατά την ίδια πηγή, σχεδόν 3.700 άνθρωποι πνίγηκαν ή χάθηκαν στη θάλασσα και ακόμη αγνοούνται φέτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόθυμοι να βοηθήσουν πρόσφυγες δηλώνουν οι Γερμανοί

SHARE:

24Media Network