Επίθεση με ρουκέτες στη βάση Μπαγκράμ

Επίθεση με ρουκέτες στη βάση Μπαγκράμ

Οι αφγανοί ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της βάσης Μπαγκράμ κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες.

 Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επικείμενης επανέναρξης των συνομιλιών ανάμεσα στους ταλιμπάν και τις ΗΠΑ.

"Την περασμένη νύκτα δύο ισχυρές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Μπαγκράμ και έπληξαν τον στόχο τους. Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, προσθέτοντας ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στη βάση.

Ο θάνατος των τεσσάρων αμερικανών στρατιωτών είχε ανακοινωθεί νωρίτερα στην Ουάσινγκτον από αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για εκτόξευση ρουκετών και βλημάτων όλμου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφού οι αφγανοί ταλιμπάν και οι Αμερικανοί είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να επαναλάβουν τον μεταξύ τους διάλογο έπειτα από το άνοιγμα πολιτικού γραφείου των ταλιμπάν στην Ντόχα του Κατάρ. Συνέπεσε επίσης με την τελετή ανάληψης από τις αφγανικές δυνάμεις των ευθυνών στον τομέα της ασφάλειας σε ολόκληρη την αφγανική επικράτεια.

Εξήντα έξι χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται ακόμη στο Αφγανιστάν επί συνόλου 100.000 μελών της Isaf. Η δύναμη θα αποσυρθεί από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014. Η βάση Μπαγκράμ, που βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων βόρεια της Καμπούλ, είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών στη χώρα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network