Χυδαία επίθεση Μπολσονάρο κατά Μπριζίτ Μακρόν – Η αποστομωτική απάντηση του Εμανουέλ

Χυδαία επίθεση Μπολσονάρο κατά Μπριζίτ Μακρόν – Η αποστομωτική απάντηση του Εμανουέλ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ AP

Ξέφυγε από τα όρια η διπλωματική κόντρα του Γάλλου προέδρου με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του. Το αγενές σχόλιο του Μπολσονάρο για την 66χρονη Μπριζίτ που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συζύγου της.

Στα “χαρακώματα” βρίσκονται τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Βραζιλιάνος ομόλογός του Ζαΐχ Μπολσονάρο για τις φωτιές στον Αμαζόνιο. Την Δευτέρα, ωστόσο, η διπλωματική κόντρα τους ξέφυγε από τα όρια και μπήκε σε προσωπικά θέματα, καθώς ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας έκανε αγενείς αναφορές στην Μπριζίτ Μακρόν.

Όλα ξεκίνησαν όταν υποστηρικτής του κορόιδεψε την 66χρονη σύζυγο του Μακρόν. Η εν λόγω ανάρτηση στο facebook είχε μια φωτογραφία με την πρώτη κυρία της Γαλλίας και την σύζυγο του Μπολσονάρο, Μισέλ, ετών 37. “Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρο”, έγραφε, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κα Μακρόν δεν είναι τόσο ευπαρουσίαστη όσο η κα Μπολσονάρο. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απάντησε στα πορτογαλικά: “Μην τον ταπεινώνετε, χα χα”.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο με την σύζυγό του Μισέλ AP

 

Ερωτηθείς για το σχόλιο του Μπολσονάρο, ο Μακρόν δήλωσε ότι ήταν “εξαιρετικά αγενές” και “λυπηρό”. “Είπε πολύ αγενή πράγματα για τη σύζυγό μου. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον λαό της Βραζιλίας και ελπίζω σύντομα να έχει σύντομα έναν πρόεδρο που θα αρμόζει γι’ αυτή τη δουλειά”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συνόδου της G7 στη Μπιαρίτζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα