Επίθεση στο Κρεμλίνο: Κατηγορηματικές οι ΗΠΑ – “Γελοίος ο ισχυρισμός περί εμπλοκής μας”

Επίθεση στο Κρεμλίνο: Κατηγορηματικές οι ΗΠΑ – “Γελοίος ο ισχυρισμός περί εμπλοκής μας”
Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ 2023 Alex Brandon/AP

Απάντηση του αμερικανικού Πενταγώνου στους ισχυρισμούς Πεσκόφ ότι πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο βρίσκεται η Ουάσινγκτον. Στα άκρα οι σχέσεις με τη Ρωσία

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με αφορμή την φερόμενη επίθεση με drone στο Κρεμλίνο. Λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι ο Λευκός Οίκος ευθύνεται για το περιστατικό, το Πεντάγωνο πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για “γελοίους ισχυρισμούς”.

Θα σας έλεγα ότι ο κ. Πεσκόφ λέει ψέματα. Θέλω να πω, είναι προφανώς ένας γελοίος ισχυρισμός. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Δεν ξέρουμε καν τι συνέβη“, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για τις στρατηγικές επικοινωνίες. «Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν κανέναν ρόλο σε αυτό».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη καμία ένδειξη ποιος ήταν πίσω από την επίθεση με drone και είπε ότι “δεν ενθαρρύνουμε, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις σε ηγέτες», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Κρεμλίνο και για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

«Γνωρίζουμε καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες και τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσινγκτον. Και το Κίεβο ήδη εκτελεί ό,τι του λένε να κάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να παράσχει κανένα στοιχείο.

Ηρεμία ζητάει η ΕΕ

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τη Ρωσία να μην εντείνει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, λέγοντας: «Καλούμε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει αυτή την υποτιθέμενη επίθεση ως δικαιολογία για να συνεχίσει την κλιμάκωση του πολέμου».

Ο Μπορέλ πρόσθεσε ότι “η μόνη λύση για τον πόλεμο” είναι “η Ρωσία να σταματήσει την επίθεση και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα