Επίθεση στο Τέξας: Ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει “αλλά δεν είχε το θάρρος”

Επίθεση στο Τέξας: Ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει “αλλά δεν είχε το θάρρος”
Ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά τελικά παραδόθηκε AP

Ο 17χρονος ελληνικής καταγωγής δράστης επιτέθηκε με τα δύο όπλα του πατέρα του ενώ είχε φτιάξει πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταξύ των οποίων και μολότοφ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας

Ο μαθητής που εισέβαλε την Παρασκευή σε Λύκειο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας, στις ΗΠΑ και σκότωσε δέκα συμμαθητές και καθηγητές του σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

“Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει” είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο βασικός ύποπτος ονομάζεται Δημήτριος Παγουρτζής.

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. “Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών”, εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα”, πρόσθεσε. Τα όπλα ήταν μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα