Νέο παραλήρημα Ερντογάν: "Ελπίζω ο ελληνικός λαός να δώσει το απαραίτητο μάθημα στην κυβέρνησή του"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Μετά τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει και στα εσωτερικά καλώντας τον ελληνικό λαό να στείλει το "απαραίτητο μήνυμα και μάθημα" στην κυβέρνηση.

Ξανά στο τραπέζι βάζει τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για 147 παραβιάσεις και τονίζοντας πως αν αυτό συνεχιστεί, η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά μετά την προσευχή της Παρασκευής (01/07) στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε πως "η Τουρκία δεν σκοπεύει να κάνει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της".

"Έκαναν 147 αεροπορικές παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, αν είμαστε φίλοι, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές;", ανέφερε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας παράλληλα πως "άν συνεχιστούν αυτές οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, τότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί".

Ερντογάν: "Η ελληνική κυβέρνηση θα κυνηγήσει περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή"

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι "κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία" ότι η Άγκυρα "θα προστατεύσει τα δυτικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά" της, "χωρίς να κάνει την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και κάνοντας πλήρη χρήση αυτών των δικαιωμάτων" που απορρέουν, όπως είπε, από διεθνείς συμφωνίες.

"Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει -αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τις μεταξύ μας συγκρούσεις με διάλογο και διαπραγμάτευση– να πάρει μαθήματα από τις εξελίξεις στην περιοχή μας και από τα γεγονότα που έγιναν πριν από έναν αιώνα", πρόσθεσε ο Ερντογάν στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας.

Όπως υποστήριξε ο Ερντογάν, "είναι γεγονός ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο δεν βρίσκεται σε θέση αντίστοιχη σε εμάς πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα έχει μια θέση όπως της αξίζει στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας".

"Ελπίζω ότι ο λαός της Ελλάδας θα δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα και το μάθημα στη κυβέρνησή του", συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση "θα κυνηγήσει περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς", πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται μετά την νέα επίθεση που εξαπέλυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι αδύνατο να συναντηθεί μαζί του μέχρι ο ίδιος "να συνέλθει".

"Όσο δεν συνέρχεται, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, συμπληρώνοντας παράλληλα οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εχει καλές προθέσεις.

Οικονόμου: "Ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο"

Τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι "εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια".

"Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους", τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: "Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK