Ερντογάν: Συνδέει τις διαδηλώσεις για τον Φλόιντ με το PKK

Ερντογάν: Συνδέει τις διαδηλώσεις για τον Φλόιντ με το PKK

Σύμφωνα με τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Τραμπ ότι οι ταραχώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ συνδέονται με το PKK.

Παντού Κούρδους φαίνεται ότι βλέπει ο Ερντογάν, ακολουθώντας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu”, τη γραμμή που “σκιαγράφησε” πριν από μερικές ημέρες δια στόματος του διευθυντή επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν που ισχυρίστηκε ότι το κίνημα ANTIFA συνεργάζεται με τη Συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Αυτή τη φορά, ο ισχυρισμός φαίνεται ότι είναι από ακόμη πιο επίσημα χείλη, μόνο που ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Σύμφωνα με το “Anadolu” πάντα, ο Ερντογάν, στο περιθώριο τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από τις ταραχές, τη βία και τις λεηλασίες στις ΗΠΑ συνεργάζονται με την οργάνωση PKK/YPG που δραστηριοποιείται στη βόρεια Συρία.


Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, ο Τραμπ είχε κηρύξει ως τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “ANTIFA”.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η ανατολική Μεσόγειος». Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Λιβύη.

«Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση TRT.

Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα