Ερντογάν: Συνεχίζει εν μέσω κρίσης τις συναντήσεις για τη Λιβύη

Ερντογάν: Συνεχίζει εν μέσω κρίσης τις συναντήσεις για τη Λιβύη
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, and Fayez Sarraj, the head of Libya's internationally-recognized government, pose for photographs prior to their talks in Istanbul, Saturday, July 25, 2020. (Turkish Presidency via AP, Pool) AP

Για ακόμα μία φορά τους τελευταίους μήνες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε επί τουρκικού εδάφους με τον Φαγές Αλ Σάρατζ.

Την ώρα που η Ανατολική Μεσόγειος έχει πάρει φωτιά από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίζει τις κινήσεις του στη διπλωματική σκακιέρα.

Οπως το συνηθίζει τους τελευταίους μήνες, το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ακόμη μία συνάντηση με τον επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης Φαγές Αλ Σάρατζ για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Οι δύο άνδρες, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, συμφώνησαν να επιμείνουν στην κατεύθυνση του διαλόγου για την επίλυση του λιβυκού ζητήματος με “δίκαιο και βιώσιμο τρόπο” όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα με τη συνάντηση ο Ερντογάν κατέδειξε ότι η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη (με την οποία υπέγραψε και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο) ελέγχεται πλήρως από την Αγκυρα η οποία βοηθά με αποστολή στρατιωτικού υλικού και Σύρων μαχητών.

Το Σάββατο επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Τζουζέπε Κόντε με τον οποίο συζήτησε το λιβυκό ζήτημα και τις πιθανότητες επίλυσής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα