Ερντογάν: Το μήνυμά του για την Άλωση- “Μας δίνει έμπνευση για το σήμερα”

Διαβάζεται σε 1'
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ταγίπ Ερντογάν AP Photo Nedim Enginsoy

Το (καθιερωμένο) μήνυμά του για την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης απέστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Oπως το συνηθίζει κάθε χρόνο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε μήνυμα στον τουρκικό λαό με αφορμή την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαϊου 1453).

Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «μια από τις πιο σπουδαίες νίκες της παγκόσμιας και της τουρκικής ιστορίας» και επιπλέον αναφέρει: «Η πίστη, η αποφασιστικότητα και το κουράγιο που επέδειξαν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (ο Μωάμεθ ο Πορθητής) και οι ηρωικοί στρατιώτες του κατά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μας δίνει σήμερα έμπνευση για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα”. 

Ο Ερντογάν επισήμανε επίσης ότι η Κωνσταντινούπολη, η οποία «φέρει τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες», συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών πόλεων του κόσμου ως επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Τουρκίας.

«Με αφορμή την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μνημονεύω με ευσπλαχνία, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και τους αγαπητούς μας μάρτυρες που μας άφησαν κληρονομιά αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη» καταλήγει ο ηγέτης της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα