Ερντογάν: Τρελάθηκαν επειδή κάναμε συμφωνία για τους S-400

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, gestures as he delivers a speech at a dinner to break the Ramadan fast in Ankara, Turkey, Thursday, June 15, 2017. Erdogan has slammed the U.S. decision to arrest a dozen of his security guards and two others accused of taking part in a violent attack on protesters during his official visit to Washington, D.C., last month.(Presidency Press Service via AP, Pool)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, gestures as he delivers a speech at a dinner to break the Ramadan fast in Ankara, Turkey, Thursday, June 15, 2017. Erdogan has slammed the U.S. decision to arrest a dozen of his security guards and two others accused of taking part in a violent attack on protesters during his official visit to Washington, D.C., last month.(Presidency Press Service via AP, Pool) AP

Πως αντέδρασε ο Ερντογάν σχετικά με τα σχόλια της Ουάσιγκτον για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε σχετικά με τα σχόλια της Ουάσιγκτον για την προμήθεια του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Ρωσία.

Στην συνάντηση δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ότι θα πραχθεί ό, τι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί το κράτος στα πόδια του.

Απευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την αγορά από την Τουρκία πυραύλων S-400 από την Ρωσία, ο ΠτΔ ανέφερε: « Τρελάθηκαν επειδή κάναμε συμφωνία για τους S-400. Τι θα κάναμε δηλαδή; Εσάς θα περιμένουμε; Και εμείς λαμβάνουμε και θα λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας».

« Αυτή η χώρα είναι πλέον σε θέση να κατασκευάζει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε αυτό το κράτος στα πόδια του. Θα το κάνουμε και με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα το κάνουμε και με τανκς».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν υποχωρεί στην πολιτική της να μην πληγούν άμαχοι κατά τις επιχειρήσεις της εντός και εκτός των συνόρων της.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ, σε σχέση με τις επαφές Τουρκίας-Ρωσίας για την προμήθεια του συστήματος S-400, είχε πει ότι είναι σημαντικό οι χώρες του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν διαλειτουργικά οπλικά συστήματα.

Μετά από σχετική ερώτηση στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, είχε αναφέρει τα παρακάτω: «Εάν η Τουρκία αγόραζε αυτούς τους S-400, όπως αναφέρθηκε, δεν θα ανταποκρινόταν σε αυτό το πρότυπο, οπότε θα αποτελούσε βέβαια για μας ανησυχία».

- Με πληροφορίες από trt.net.tr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

S-400: Προβληματισμός στο ΝΑΤΟ για τη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας

Ανήσυχες οι ΗΠΑ για την αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

SHARE:

24Media Network