Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τυνήσιος πρόεδρος Καΐς Σαγιέντ στη Τύνιδα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τυνήσιος πρόεδρος Καΐς Σαγιέντ στη Τύνιδα AP

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Τυνησία για συζητήσεις για συνεργασία των δύο χωρών για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον Τυνήσιο ομόλογό του Καΐς Σαγιέντ τα πιθανά βήματα και τη συνεργασία των δύο χωρών τους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Ο Ερντογάν έφτασε νωρίτερα την Τετάρτη στην Τύνιδα, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίσκεψη για συνομιλίες με τον Σαγιέντ. Ο Τυνήσιος πρόεδρος την Δευτέρα είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του Ανωτάτου Συμβουλίου Λιβυκών Πόλεων και Φυλών, για να συζητήσει μια πιθανή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει "πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή" για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει όχι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Όπως δημοσιεύει η Γενί Σαφάκ, ο Τούρκος Πρόεδρος διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει λόγο σχετικά με το σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, Ερντογάν, Λιβύη
SHARE:

24Media Network