Έσπασαν τους κωδικούς του Wikileaks

Έσπασαν τους κωδικούς του Wikileaks

Απόρρητα έγγραφα του Wikileaks διέρρευσαν στο διαδίκτυο χωρίς κανένα έλεγχο, καθώς έσπασε ο κωδικός πρόσβασης. Εκπρόσωποι της ιστοσελίδας κατηγορούν την Guardian

Χωρίς κανένα έλεγχο και με φανερά, τα στοιχεία πολλών εμπλεκομένων, κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα έγγραφα και τηλεγραφήματα πρεσβειών τα οποία είχε στην κατοχή του η διαδικτυακή πλατφόρμα του Wikileaks.

Οι ίδιοι οι υπέυθυνοι του ιστότοπου δήλωσαν πως δεν ελέγχουν πλέον τα έγγραφα καθώς έχει "σπάσει" ο κωδικός ασφαλείας τους με αποτέλεσμα να έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία τα οποία οι ίδιοι κρατούσαν κρυφά.

Οι εκπρόσωποι του Wikileaks καταγγέλλουν ως υπευθύνους της διαρροής του κώδικα ασφαλείας, δυο δημοσιογράφους της Guardian συγγραφείς του βιβλίου "Στα ενδότερα του πολέμου του Τζούλιαν Ασάνζ" επειδή δημοσιοποίησαν "ζωτικές πληροφορίες" οι οποίες και οδήγησαν τελικά στο σπάσιμο του κωδικού.

Η Guardian, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει γελοιότητες τις κατηγορίες.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αυστηρά προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα εμπλεκομένων ήταν διαγραμμένα.

Τώρα, τα έγγραφα διακινούνται στο διαδίκτυο στην αρχική τους μορφή μετά από ανακοίνωση ανώνυμου χρήστη στο twitter ότι έσπασε τον κωδικό πρόσβασης στα πρωτότυπα έγγραφα και εκατοντάδες εμπλεκόμενοι μπορεί να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Wikileaks
SHARE:

24Media Network