Έτοιμη η Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Έτοιμη η Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400
Τμήματα των ρωσικών συστημάτων S-400 μεταφέρονται στην Τουρκία AP

Πηγές δήλωσαν στο Reuters πως οι ΗΠΑ ενδέχεται ανακοινώσουν κυρώσεις στην Τουρκία τις επόμενες μέρες, για την απόκτηση ρωσικών συστημάτων S-400.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσαν σήμερα, Πέμπτη (10/12), στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κυρώσεις θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.

Τουρκία: “Οι κυρώσεις θα βλάψουν τις σχέσεις μας”

Αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

“Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές”, είπε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα