EurΑctiv: Διευκρινίσεις για το σχέδιο ανάκαμψης ζητούν Κράτη-Μέλη από την Ελλάδα

EurΑctiv: Διευκρινίσεις για το σχέδιο ανάκαμψης ζητούν Κράτη-Μέλη από την Ελλάδα
Η ελληνική σημαία και η σημαία της ΕΕ σε μνημείο της Αθήνας Eurokinissi

Διευκρινίσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα οφεληθούν από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση πολλά Κράτη-Μέλη της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Euractiv

Διευκρινίσεις από την Ελλάδα σχετικά με την επιλογή των επιχειρήσεων που θα οφεληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητούν αρκετά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Euractiv.

Τα σχετικά αιτήματα προέκυψαν μετά τις τεχνικές συνεδριάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την έγκριση των σχεδίων ανάκαμψης, που πρόκειται να εγκριθούν από το ECOFIN την ερχόμενη Τρίτη.

Αλλαγές στο ελληνικό σχέδιο

Όπως αναφέρει ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Euractiv το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι το μοναδικό που πρόκειται να αλλάξει ελαφρώς μέχρι την Τρίτη. Όπως εξηγεί, πολλά Κράτη-Μέλη, με πρώτη τη Γερμανία, έθεσαν ερωτήματα για τον τρόπο που η Ελλάδα επιλέγει τις επιχειρήσεις που θα οφεληθούν και τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αποφύγει τον αποκλεισμό επενδυτών.

Η ανησυχία, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, έγκειται στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να προτεραιοποιήσει τις “ασφαλείας” επενδύσεις – που ούτως ή άλλως θα λάμβαναν χρήματα από τις τράπεζες- και όχι τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου σε τομείς και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η ελληνική πλευρά αναμένεται να τροποποιήσει την γλώσσα που χρησιμοποιείται στο σχέδιο, προκειμένου να αποσαφηνίζει τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και να τονίζεται ο ρόλος των τραπεζών σε αυτό.

“Συμφωνώντας σε αυτές τις προσθήκες, η ελληνική κυβέρνηση καθιστά σαφές ότι μετά χαράς εφαρμόζει και ποτέ δεν σκόπευε να κάνει κάτι σκιώδες”, τονίζει η πηγή του Euractiv.

Οι επικριτές υποστηρίζουν πότι πολλά Κράτη Μέλη ήταν εξαρχής σκεπτικά ως προς την ιδέα ενός προγράμματος δανεισμού επιχειρήσεων και τώρα θέλουν να βεβαιωθούν ότι τα χρήματα δεν θα διοχετευθούν σε εκλεκτούς των κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα