Εξακολουθούν να αγνοούνται οι έξι ορειβάτες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν σε βουνό της Ουάσινκτον

Εξακολουθούν να αγνοούνται οι έξι ορειβάτες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν σε βουνό της Ουάσινκτον

Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την επιχείρηση αναζήτησης

Οι προσπάθειες αναζήτησης των 6 ορειβατών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Τετάρτη στο βουνό Ρένιερ της Ουάσινγκτον, θα περιοριστούν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου.

Η επιχείρηση αναζήτησης, η οποία κατέστη ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας αλλά και του πάγου, δεν έχει ματαιωθεί, ωστόσο οι προσπάθειες από ελικόπτερα για την ανεύρεση των 6 αγνοούμένων θα περιοριστούν, δήλωσε η εκπρόσωπος Πατρίτσια Γολντ.

«Εξαιτίας των εξαιρετικά επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, δεν είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση από εδάφους», είπε.

Αξιωματούχοι εικάζουν ότι οι 6 ορειβάτες είναι νεκροί, αφού πιστεύουν ότι βρέθηκαν στο επίκεντρο χιονοστιβάδας στη βόρεια πλευρά του βουνού.

Τα συνεργεία αναζήτησης εντόπισαν μέσα στο χιόνι εξοπλισμό αναρρίχησης και κάμπινγκ σε ύψος περίπου 900 μέτρων μακριά από το τελευταίο σημείο από το οποίο είχε επικοινωνήσει η ομάδα.

Κατά την τελευταία επικοινωνία τους, οι ορειβάτες είχαν αναφέρει ότι όλα έβαιναν καλώς και ότι ανέμεναν πως θα φτάσουν στην κορυφή του βουνού την Πέμπτη. Ωστόσο, την Τετάρτη ξέσπασε έντονη καταιγίδα σαρώνοντας με χαλάζι και βροχή την περιοχή, ενώ χιόνι έπεσε σε υψηλότερο υψόμετρο.

Οι ταυτότητες των ορειβατών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

SHARE:

24Media Network