Εξερράγη η Αίτνα: Ανεστάλησαν πτήσεις στη Σικελία – Συγκλονιστικές εικόνες

Εξερράγη η Αίτνα: Ανεστάλησαν πτήσεις στη Σικελία – Συγκλονιστικές εικόνες
PRINTSCREEN

Την αναστολή των πτήσεων στην ανατολική Σικελία, προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας. Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο.

Στάχτη προς την Κατάνια, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Σικελίας, εκτοξεύτηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας, με αποτέλεσμα την αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο της πόλης.

Παρά τα προβλήματα που έχει προκάλεσει στη χώρα, οι εικόνες της έκρηξης που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, είναι εντυπωιακές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), το οποίο παρακολουθεί στενά το ηφαίστειο με όργανα στις πλαγιές, εξαιτίας της βροχής καλύφθηκαν τα νέφη αερίων που εκτοξεύθηκαν από το ηφαίστειο.

Ωστόσο, στάχτη έχει πέσει στην Κατάνια και σε άλλες πόλεις στις κατοικημένες πλαγιές της Αίτνας και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το αεροδρόμιο της Κατάνια ανέφερε ότι λόγω της τέφρας, οι πτήσεις ανεστάλησαν προσωρινά.

Το INGV επισημαίνει ότι ηφαιστειακή δραστηριότητα καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες. Οι κάτοικοι των πόλεων Αντράνο και Μπιανκαβίλα άκουσαν τις ισχυρές εκρήξεις.

Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε προειδοποίησε από την ιταλική Υπηρεσία Προστασίας για ενδεχόμενη ενεργοποίηση της Αίτνας, λόγω της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα