Ευρωκοινοβούλιο: Αποδοκιμασίες σε Γερμανό ακροδεξιό βουλευτή για ρατσιστικές δηλώσεις

Ευρωκοινοβούλιο: Αποδοκιμασίες σε Γερμανό ακροδεξιό βουλευτή για ρατσιστικές δηλώσεις
H αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο AP

Έντονες αποδοκιμασίες κατά ακροδεξιού Γερμανού Ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο, όταν χαρακτήρισε "εγκληματίες" το 99% των Αφγανών

Αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες των συναδέλφων του στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο βρέθηκε ο Γερμανός Bernhard Zimniok, ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας ID, κατά την συζήτηση για την κρίση στο Αφγανιστάν.

Οι αποδοκιμασίες κατά του Ευρωβουλευτή ξεκίνησαν όταν συνέδεσε τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν με την εγκληματικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Ο απολογισμός μετά από 20 χρόνια είναι τρομακτικός στο Αφγανιστάν. Ο ιμπεριαλισμός και οι αξίες μας έχουν αποτύχει. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιβάλουμε τις αξίες μας σε άλλους πολιτισμούς, ούτε το επιθυμεί κανένας πολιτισμός αυτό. Το 99% των Αφγανών θέλουν τη Σαρία και τη θανατική ποινή των ομοφυλόφιλων. Αυτές οι αρχαίες απόψεις μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.  Δεκάδες χιλιάδες έρχονται στην Ευρώπη. Μην σας κάνει έκπληξη, λοιπόν, αν υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις και βιασμοί και δολοφονίες στο μέλλον. Αυτά όλα απειλούν τους δικούς μας πολίτες. Δεν θέλουμε καμία επίσημη αναγνώριση των Ταλιμπάν. Δεν θέλουμε να έρθουν όλοι οι εγκληματίες εδώ. Πρέπει να σταματήσουμε να εξάγουμε τις δικές μας αξίες και να αποτυγχάνουμε τρομακτικά”.

“Πρέπει να σας ζητήσω να ελέγχετε τη γλώσσα σας” του είπε μάλιστα η πρόεδρος κάπου στη μέση της τοποθέτησής του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα