Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η ΕΕ να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως "νόμιμο προσωρινό πρόεδρο" στη Βενεζουέλα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο στο Καράκας
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο στο Καράκας AP

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από όλες τις χώρες - μέλη να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, τηρώντας μια ενιαία και αυστηρή στάση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας και κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Έωσης να κάνουν το ίδιο υιοθετώντας μία «ενιαία και αυστηρή θέση», με απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα.

Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό «ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας» και εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή τους προς το πρόγραμμά του», σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης που προτάθηκε από κοινού από τις κύριες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ADVERTISING

Ευρωβουλευτές ΝΔ: "Οι θέσεις των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν προασπίζουν τις αξίες της ΕΕ"

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στήριξαν σήμερα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων (EPP, S&D, ECR, ALDE) αναγνωρίζοντας ως νόμιμο μεταβατικό Προέδρο της Βενεζουέλας τον Juan Guaido, Προέδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, και ζητώντας τη διενέργεια άμεσων, ελεύθερων, αξιόπιστων και διαφανών εκλογών στη χώρα.

Ο λαός της Βενεζουέλας μαστίζεται σήμερα από πείνα και ανέχεια. Δοκιμάζεται σκληρά από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μαδούρο που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Όλη η Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης στέκεται δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας.

Θλιβερή εξαίρεση, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν ή φρόντισαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία, ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα και τις επιλογές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην οποία ανήκουν.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το καθεστώς Μαδούρο είναι «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη».

Οι θέσεις τους δεν προασπίζουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλουν τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού και καταδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία για το δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενεζουέλα: Για τον Ντόναλντ Τραμπ "η μάχη για την ελευθερία" έχει αρχίσει

Ελλάδα και Σουηδία προς ενεργοποίηση Διεθνούς Ομάδας Επαφής της ΕΕ για την Βενεζουέλα

Μαδούρο: "Εκβιασμός" οι εκκλήσεις για πρόωρες προεδρικές εκλογές

Γκουαϊδό: Η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί με την ΕΕ

SHARE:

24Media Network