Fake News Μπολσονάρο: “Ο ΠΟΥ παροτρύνει τα παιδιά να αυτοϊκανοποιούνται”

Fake News Μπολσονάρο: “Ο ΠΟΥ παροτρύνει τα παιδιά να αυτοϊκανοποιούνται”
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο AP

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ΠΟΥ προτρέπει τα παιδιά να αυνανίζονται σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, κατηγόρησε ψευδώς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πως παροτρύνει τα νέα να αυτοϊκανοποιούνται, σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει το γεγονός πως αγνοεί τις συμβουλές για τη σωστή διαχείριση της πανδημίας.

Με μια δημοσίευση στο Facebook, η οποία σύντομα διαγράφηκε, ο Μπολσονάρο ισχυρίστηκε – χωρίς παρ’ όλα αυτά να διαθέτει στοιχεία για να το υποστηρίξει – πως ο ΠΟΥ ενθαρρύνει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στα τετράχρονα, τις ερωτικές εμπειρίες από την ηλικία των 9 ετών, καθώς και την αυτοϊκανοποίηση από την ηλικία της γέννησης.

“Αυτός είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, του οποίου τις συμβουλές μου ζητάτε να ακολουθήσω για τη διαχείριση της κρίσης”, έγραψε στα Πορτογαλικά.

Η δημοσίευση έγινε μια μέρα αφού ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στην Βραζιλία φτάνοντας συνολικά τους σχεδόν 6.000. “Και λοιπόν; Συγγνώμη. Τι θέλετε να κάνω;” είπε ο Μπολσονάρο απευθυνόμενος σε έναν δημοσιογράφο και αναφερόμενος στην έξαρση των περιστατικών Covid-19 στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Independent, αν και ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν υπέδειξε οποιοδήποτε τεκμήριο για να πλαισιώσει την άποψη του, φαίνεται πως “εμπνεύστηκε” από έναν οδηγό του ΠΟΥ, ο οποίος εκδόθηκε το 2010 και αναφέρεται στη σημασία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Οι συγγραφείς τονίζουν τη σημασία της ανάπτυξης μιας “υπεύθυνης στάσης” απέναντι στην σεξουαλική υγεία από τη νεαρή ηλικία, ενώ αναλύεται το πως ένα παιδί ανακαλύπτει το σώμα του αλλά και το πώς δημιουργείται η “περιέργεια” γύρω από ζητήματα σεξουαλικότητας.

Παρ’ όλα αυτά, οι ισχυρισμοί του Μπολσονάρο δεν επιβεβαιώνονται πουθενά στον οδηγό του ΠΟΥ.

Η δημοσίευση του Bolsonaro

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα