FDA: “Πράσινο φως” για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

FDA: “Πράσινο φως” για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson shutterstock

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ δήλωσε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson πληροί τις προϋποθέσεις για άμεση έγκριση, καθώς η μία του δόση παρουσίασε υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Το πράσινο φως για την άμεση έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, σε πρώτη έστω φάση, έδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων.

Μετά από σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο FDA δήλωσε πως το συγκεκριμένο εμβόλιο κορονοϊού πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει επείγουσα έγκριση, καθώς παρουσίασε υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας στη μονή δόση.

Συγκεκριμένα, οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή νόσο κατά 66,9%, τουλάχιστον 14 μέρες μετά τη μονή δόση και 66,1%, 28 μέρες μετά τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ανάλυσης, δεν προκύπτει ανησυχία για την ασφάλεια των ανθρώπων ανά ηλικία, εθνικότητα ή υποκείμενα νοσήματα, με το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο να δηλώνει πως ο FDA έχει επανεξετάσει όλα τα δεδομένα

Περισσότερες και πιθανόν οι καταληκτικές λεπτομέρειες αναμένονται την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων της FDA για την τελική γνωμοδότηση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα