Φιλιππίνες: Ο αιματηρός πόλεμος του Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών έγινε… μιούζικαλ

Φιλιππίνες: Ο αιματηρός πόλεμος του Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών έγινε… μιούζικαλ

Θεατρικός όμιλος νέων ανέβασε σε πάρκο της Μανίλας ένα μιούζικαλ που καυτηριάζει την αιματηρή εκστρατεία του προέδρου των Φιλιππινών κατά των ναρκωτικών

Ένας θεατρικός όμιλος νέων στις Φιλιππίνες ανέβασε την Κυριακή σε πάρκο της Μανίλας ένα μιούζικαλ που καυτηριάζει τον αιματηρό πόλεμο τον οποίο διεξάγει ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών.

Η διάρκειας 20 λεπτών παράσταση παρουσιάζει έναν πωλητή φερέτρων σε γραφείο τελετών ο οποίος κάνει χρυσές δουλειές καθώς αναλαμβάνει την ταφή πολλών πτωμάτων. Αλλά ο ίδιος ο πωλητής και οι φίλοι του τελικά έχουν το ίδιο τέλος με τόσους άλλους στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

“Το έργο πραγματεύεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα με τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και την ειρωνεία που θέλει κάποιους να κερδίζουν χρήματα λόγω αυτού του πολέμου και των φόνων” δήλωσε στο Reuters ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζέσι Βίλαμπριλ.

Περισσότεροι από 8.000 φερόμενοι ως χρήστες και έμποροι ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου που ανέλαβε ο Ντουτέρτε την εξουσία, κάποιοι εκ των οποίων σε επιχειρήσεις της αστυνομίας αλλά πολλοί άλλοι κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι αρχές αρνούνται κάθε ανάμειξη και αποδίδουν τους θανάτους αυτούς σε αυτοδικία ή τους χρεώνουν σε συμμορίες ναρκωτικών.

Ο Ντουτέρτε κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με μεγάλη διαφορά έπειτα από τη δέσμευσή του να απαλλάξει την κοινωνία από τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα.

Η θεατρική ομάδα πρόκειται να ανεβάσει το μιούζικαλ σε σχολεία και να παρουσιάσει μια εκδοχή του μεγαλύτερης διάρκειας τον επόμενο μήνα.

(Φωτογραφία: AP Photo / Aaron Favila, με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα