Φινλανδία: Ακροδεξιός μαχαίρωσε 12χρονο παιδί

Διαβάζεται σε 2'
Φινλανδική αστυνομία
Φινλανδική αστυνομία iStock

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 12 χρονου παιδιού εξαπέλυσε άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις σε πόλη της Φινλανδίας. Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται ο ανήλικος.

Ένας άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά ένα 12χρονο παιδί σε εμπορικό κέντρο στη βόρεια φινλανδική πόλη Όουλου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ύποπτος στόχευσε επίσης ένα δεύτερο παιδί κατά την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, και θα αντιμετωπίσει προκαταρκτικές κατηγορίες για δύο απόπειρες δολοφονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI).

“Η ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς τα κίνητρα της πράξης. Ωστόσο, γνωρίζει ότι ο ύποπτος έχει ιστορικό σε ακροδεξιές δράσεις”, αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle έδειξε εικόνες από μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του εμπορικού κέντρου.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο καταδίκασε την επίθεση.

Η ακροδεξιά βία αποτελεί πραγματική απειλή στη Φινλανδία“, δήλωσε ο Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. “Δεν υπάρχει χώρος για εξτρεμισμό οποιουδήποτε είδους σε αυτή τη χώρα”.

Η κατάσταση του 12χρονου παιδιού είναι σταθερή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος γεννήθηκε το 1990, πιστεύεται ότι μαχαίρωσε το παιδί αρκετές φορές από πίσω πριν τον σταματήσει ένας φρουρός ασφαλείας, αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα