Φλόριντα: Μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης λευκών εθνικιστών ο 19χρονος μακελάρης

Φλόριντα: Μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης λευκών εθνικιστών ο 19χρονος μακελάρης

Μέλος της παραστρατιωτικής ομάδας Clearwater Republic of Florida φέρεται πως ήταν ο 19χρονος μακελάρης, με τον ηγέτη της να επιβεβαιώνει την ανάμειξή του σε ομαδικές ασκήσεις

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που δολοφόνησε τουλάχιστον 17 μαθητές και καθηγητές μέσα στο λύκειό του στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είχε πάρει μέρος σε ασκήσεις που διοργάνωσε η παραστρατιωτική οργάνωση λευκών εθνικιστών, Republic of Florida, όπως επιβεβαίωσε ο ηγέτης της.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters σε τηλεγράφημά του, ο ηγέτης της εν λόγω ομάδας, ονόματι Τζόρνταν Τζέρεμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του πως ο Κρουζ “είχε κάποια σχέση με τον πυρήνα της Clearwater Republic of Florida, σε κάποιο βαθμό”.

This photo provided by the Broward County Jail shows Nikolas Cruz. Authorities say Cruz, a former student opened fire at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Fla., Wednesday, Feb. 14, 2018, killing more than a dozen people and injuring several. (Broward County Jail via AP) Broward County Jail via AP

Ο νεαρός φαίνεται πως ήταν μανιακός με τα όπλα. Στα social media προχωρούσε σε αναρτήσεις στις οποίες απεικονιζόταν με πιστόλια και μαχαίρια, καθώς και σε ανάρτηση φωτογραφιών με νεκρά ζώα που είχε σκοτώσει ο ίδιος. Ο 19χρονος είχε κάνει σχόλιο μάλιστα πριν λίγους μήνες κάτω από βίντεο στο YouTube, γράφοντας χαρακτηριστικά: “I‘m going to be a professional school shooter”.

Ο Ben Bennight που είχε αναρτήσει το βίντεο επικοινώνησε με τις Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του. “Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία εκτός από αυτό το μήνυμα που να υποδεικνύει την τοποθεσία ή την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που έκανε το σχόλιο”, εξήγησε ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Λάσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα. Οι ερευνητές της υπηρεσίας δεν κατάφεραν τελικά να τον εντοπίσουν.

instagram

Το FBI έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πληροφορία και να διαπιστώσει αν έγιναν λάθη, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ομοσπονδιακός αξιωματούχος.

Ο 19χρονος είχε υιοθετηθεί από ίδρυμα στη βρεφική του ηλικία, ενώ όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, η θετή μητέρα του απεβίωσε πριν από λίγους μήνες. Σημειώνεται πως ο μακελάρης είχε αποβληθεί στο παρελθόν από το “Marjory Stoneman Douglas High School” στο Πάρκλαντ της Φλόριντα το οποίο και αιματοκύλησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, με τη συγκεκριμένη ημέρα να μην επιλέγεται τυχαία, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά media.

Στο επίκεντρο η οπλοκατοχή

Σημειώνεται τέλος πως το μακελειό της Τετάρτης ήταν το 18ο μέσα στο 2018, φέρνοντας εκ νέου στο επίκεντρο του διαλόγου στις ΗΠΑ το ζήτημα της οπλοκατοχής και το πώς μπορεί να ελεγχθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα, σε σύντομο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των σχολείων και την αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών. Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στον έλεγχο της οπλοκατοχής ή την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα αυτό. Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέκριναν δριμύτατα την ρεπουμπλικανική κυβέρνηση επειδή αρνείται να προωθήσει νομοθεσία για την εντατικοποίηση των ελέγχων στους επίδοξους αγοραστές όπλων.

“Είναι τρομερό. Τριάντα άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά από κάποιον που χρησιμοποιεί όπλο και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λέμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες;” σχολίασε ο βουλευτής Μάικ Τόμσον.

Πέρσι, το Κογκρέσο ακύρωσε τις ρυθμίσεις που είχαν εγκριθεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα και καθιστούσαν δυσκολότερο να περάσουν τους ελέγχους τους FBI οι άνθρωποι που πάσχουν από βαριά ψυχική ασθένεια για να αποκτήσουν όπλο. Το Κογκρέσο υποστήριζε ότι ο κανονισμός αυτός στερούσε από τους ψυχικά ασθενείς το δικαίωμά τους στην οπλοκατοχή.

Τουλάχιστον ένα μέλος της κυβέρνησης Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να αναλάβει δράση. “Προσωπικά, πιστεύω ότι η βία των όπλων είναι η τραγωδία που είδαμε χθες και καλώ το Κογκρέσο να εξετάσει αυτά τα ζητήματα”, είπε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα