Φλόριντα: Στους 10 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου – Εξακολουθεί να αγνοείται ο 21χρονος Έλληνας

Φλόριντα: Στους 10 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου – Εξακολουθεί να αγνοείται ο 21χρονος Έλληνας
Τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη Φλόριντα 2021 Lynne Sladky/AP Photo

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων από την κατάρρευση της πολυωόροφης πολυκατοικίας στη Φλόριντα. Στους 10 οι νεκροί.

Διασώστες ανέσυραν σήμερα τη 10η σορό από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα, και αξιωματούχοι υπόσχονται να συνεχίσουν τις έρευνες για τυχόν επιζώντες, πέντε ημέρες μετά την πτώση του 12όροφου κτιρίου, την ώρα που οι ένοικοί του κοιμόντουσαν.

Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποιούν γερανούς, σκυλιά και εξοπλισμό υπέρυθρης σάρωσης, καθώς αναζητούν ίχνη ζωής στα χαλάσματα, ελπίζοντας πως έχουν ενδεχομένως σχηματιστεί θύλακες αέρα κάτω από το μπετόν, οι οποίοι θα μπορούσαν να κρατήσουν στη ζωή ορισμένους ανθρώπους.

«Θα συνεχίσουμε και θα εργαστούμε αδιάκοπα προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε πιθανή επιλογή στις έρευνές μας», δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο απολογισμός των νεκρών θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί και η δήμαρχος παραδέχθηκε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι «ρευστός». Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε 151.

Τα αίτια της κατάρρευσης στο Σερφσάιντ, κοντά στο Μαϊάμι, παραμένουν υπό έρευνα.

Η δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ υποσχέθηκε πως οι αξιωματούχοι θα «βρουν την άκρη» γιατί το κτίριο κατέρρευσε, όμως υπογράμμισε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

Από την πλευρά του, ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής του Μαϊάμι Ντέιντ, ο Ράιντε Τζαντάλα, είπε ότι εργάτες βρήκαν κενά αρκετού μεγάλου μεγέθους, που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανούς τυχόν επιζώντες.

«Δεν λέμε ότι έχουμε δει κάποιον εκεί κάτω, όμως δεν έχουμε φθάσει στο βάθος», επισήμανε.

Είπε, επίσης, ότι οι ερευνητές έχουν ακούσει κάποιους ήχους, όπως χτύπους σαν γρατζουνίσματα, αν και παραδέχθηκε ότι θα μπορούσαν να οφείλονται στην αστάθεια των μετάλλων. Όμως, σημείωσε πως δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα, έπειτα από το οποίο θα τερματιζόταν η επιχείρηση διάσωσης.

Στις έρευνες συνδράμουν ειδικοί που εστάλησαν από το Ισραήλ και το Μεξικό.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 8 θύματα, μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι που ήταν μαζί για σχεδόν 60 χρόνια και μια μητέρα, ο έφηβος γιος της οποίας είναι ένας από τους λίγους επιζώντες.

Εξακολουθεί να αγνοείται ο 21χρονος Έλληνας στα συντρίμμια της πολυκατοικίας

Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 151 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα