ΗΠΑ: “Σάπιο” το κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι – Αγωνία για τους 159 αγνοούμενους

ΗΠΑ: “Σάπιο” το κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι – Αγωνία για τους 159 αγνοούμενους
Σωστικά συνεργεία ψάχνουν για επιζώντες μετά την κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι 2021 @ Miami-Dade Fire Rescue / Associated Press

Κακοτεχνίες και φθορά που είχαν επισημανθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια στάθηκαν οι αιτία της κατάρρευσης του κτιρίου στο Μαϊάμι.

Πολύ μεγάλα προβλήματα στατικότητας αντιμετώπιζε το συγκρότημα κατοικιών που κατέρρευσε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με έκθεση μηχανικών οι οποίοι ανέλαβαν να ελέγξουν το κτίριο το 2018 είχαν εντοπιστεί συγκεκριμένες κακοτεχνίες αλλά και φθορές ακόμα και σε κολώνες (στους χώρους των γκαράζ) γεγονός που έχρηζε άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Η σχετική αποκάλυψη δίνει μία νέα διάσταση στην υπόθεση της κατάρρευσης στην οποία εξακολουθούν να αγνοούνται 159 άτομα ενώ έχουν ήδη βεβαιωθεί 4 θάνατοι.

Το εν λόγω κτίριο χτίστηκε στις αρχές του δεκαετίας του 80 και διέθετε και πισίνα της οποίας όμως η λειτουργία αλλά και η συντήρηση εξελίχθηκε στον αδύναμο κρίκο του κτίσματος.

Η απαραίτητη στεγανοποίηση δεν επιτεύχθηκε ποτέ και έτσι οι μεγάλες δομικές ζημιές στο εσωτερικό έγιναν τα τελευταία χρόνια κανόνας. Αυτές εν τέλει προκάλεσαν και την κατάρρευση την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι ένοικοι κοιμόντουσαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα