Φλόριντα: Συνταξιοδοτικό ταμείο μηνύει Έλον Μασκ και Twitter για να σταματήσει η εξαγορά

Φλόριντα: Συνταξιοδοτικό ταμείο μηνύει Έλον Μασκ και Twitter για να σταματήσει η εξαγορά
Ο Έλον Μασκ AP

Η ομαδική αγωγή υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν μπορεί να κλείσει πριν από το 2025. Τι καταλογίζει στον Έλον Μασκ.

Συνταξιοδοτικό ταμείο της Φλόριντα επιδιώκει να εμποδίσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων από τον Έλον Μασκ πριν από το 2025.

Μετά από συλλογική αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ, το Ταμείο Συντάξεων των Αστυνομικών του Ορλάντο υποστηρίζει ότι ο νόμος του Ντέλαγουερ απαγορεύει την ταχεία ολοκλήρωση της εξαγοράς επειδή ο Μασκ είχε συμφωνίες με άλλους μεγάλους μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου Morgan Stanley και του ιδρυτή του Twitter Jack Dorsey, για να υποστηρίξουν το deal.

Το ταμείο είπε ότι αυτές οι συμφωνίες έκαναν τον Μασκ, ο οποίος κατέχει το 9,6% του Twitter, πραγματικό “ιδιοκτήτη” πάνω από το 15% των μετοχών της εταιρείας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Απαιτεί τριετή καθυστέρηση στην εξαγορά, εκτός εάν εγκριθούν τα δύο τρίτα των μετοχών που δεν «κατέχονται» από αυτόν.

Η Morgan Stanley κατέχει περίπου το 8,8% των μετοχών του Twitter και ο Dorsey κατέχει το 2,4%.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πώς θα μπορούσαν να πληγούν οι μέτοχοι του Twitter από την μήνυση.

Το Twitter και το διοικητικό συμβούλιο του, συμπεριλαμβανομένου του Dorsey και του διευθύνοντος συμβούλου Parag Agrawal, κατονομάζονται επίσης ως κατηγορούμενοι.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι δικηγόροι του Μασκ και του συνταξιοδοτικού ταμείου της Φλόριντα δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλιο.

Η προτεινόμενη εξαγορά του Twitter από τον Μασκ θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην οικονομική ιστορία. Την Πέμπτη, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταξύ άλλων από κρατικά επενδυτικά ταμεία και φίλους στη Silicon Valley, για να υποστηρίξει τη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Η μήνυση επιδιώκει να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας τουλάχιστον μέχρι το 2025, θεωρώντας ότι οι διευθυντές του Twitter παραβίασαν τα καθήκοντά τους ως θεματοφύλακες των συμφερόντων των μετόχων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα