Φον Ντερ Λάιεν: Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν 2021 Mindaugas Kulbis/AP Photo

Πρότυπο, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν, ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι αρχές της Νότιας Αφρικής μπροστά στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. "Έχουμε ακόμα μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν", τόνισε.

Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία.

«Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία», υπογράμμισε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

«Ακόμη έχουμε μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν. Καθώς μιλάμε, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής της COVID19, την 'Όμικρον'. Δεν είναι η πρώτη παραλλαγή. Αυτή τη φορά ο κόσμος έδειξε ότι μαθαίνει», προσέθεσε.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η αναλυτική δουλειά της Νότιας Αφρικής και η διαφάνεια στο να μοιραστεί τα αποτελέσματά της ήταν απαραίτητο για να επιτραπεί μία ταχεία παγκόσμια απάντηση. Χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές και είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK