Φον Ντερ Λάιεν: Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν 2021 MINDAUGAS KULBIS/AP PHOTO

Πρότυπο, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν, ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι αρχές της Νότιας Αφρικής μπροστά στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. "Έχουμε ακόμα μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν", τόνισε.

Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία.

«Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία», υπογράμμισε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

ADVERTISING

«Ακόμη έχουμε μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν. Καθώς μιλάμε, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής της COVID19, την 'Όμικρον'. Δεν είναι η πρώτη παραλλαγή. Αυτή τη φορά ο κόσμος έδειξε ότι μαθαίνει», προσέθεσε.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η αναλυτική δουλειά της Νότιας Αφρικής και η διαφάνεια στο να μοιραστεί τα αποτελέσματά της ήταν απαραίτητο για να επιτραπεί μία ταχεία παγκόσμια απάντηση. Χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές και είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ΠΑΝΔΗΜΙΑ, Μετάλλαξη Όμικρον, Κορονοϊός, Αφρική
SHARE:

24Media Network