Φονική έκρηξη κοντά στο υπουργείο Άμυνας στην Υεμένη

Φονική έκρηξη κοντά στο υπουργείο Άμυνας στην Υεμένη

Αιματηρή επίθεση στην έδρα του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά. Νεκροί και τραυματίες

Έξι γιατροί, εκ των οποίων τρεις ξένοι, βρίσκονται μεταξύ των τουλάχιστον 40 νεκρών από την σημερινή επίθεση ενόπλων στη Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί όταν καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του παραβιάζοντας την πύλη του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά και οι συνεργοί του άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων του υπουργείου, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγή του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το Ρόιτερς, οι ένοπλοι εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια των εργαζόμενων στο νοσοκομείο έναν γιατρό από δυτική χώρα και μία νοσοκόμα από τις Φιλιππίνες.

Στόχος της επίθεσης ήταν το στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του υπουργείου.

Το αυτοκίνητο εξερράγη στην πύλη του κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται στη συνοικία Μπαμπ α-Γιαμάν, στην είσοδο της παλιάς πόλης, όπου βρίσκεται και η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, αρχικά οι ένοπλοι κατέλαβαν το νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας επανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Barakish ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας έκανε έκκληση για δωρεά αίματος.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι περισσότεροι από τους ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων του υπουργείου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network