Φονικός σεισμός στην Νοτιοδυτική Κίνα

default image

Διαβάστε για το σεισμό 5,7 βαθμών που σημειώθηκε στη Νοτιοδυτική Κίνα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 63 άτομα

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από το σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της χώρας και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κατοικίες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στα σύνορα των επαρχιών Γιουνάν και Γκουιζού, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο την κινεζική Σεισμολογική Υπηρεσία.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 11:00.Το μέγεθος του σεισμού υπολογίσθηκε σε 5,6 βαθμούς από το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS).

Τη δόνηση ακολούθησε σειρά μετασεισμών που έσπειραν τον πανικό σε μερικές πόλεις, κάνοντας τους κατοίκους να βγουν τρέχοντας από κατοικίες και γραφεία.

Τη δόνηση ακολούθησε σειρά μετασεισμών που έσπειραν τον πανικό σε μερικές πόλεις, κάνοντας τους κατοίκους να βγουν τρέχοντας από κατοικίες και γραφεία.

Λίγο μετά ακολούθησε και δεύτερη δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τουλάχιστον 450.000 κάτοικοι της περιοχής επλήγησαν από τους δύο σεισμούς, οι οποίοι κατέστρεψαν 3.961 κατοικίες και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε 13.876 ακόμη, ανέφερε η επαρχιακή κυβέρνηση, επικαλούμενη προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών.

Επίσης συνολικά 201.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην περιοχή.

Τα νεκρά ζώα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τους σεισμούς υπολογίζονται σε χιλιάδες, κατά μία εκτίμηση σε τουλάχιστον 4.400, σύμφωνα με τις αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα