Φωτιές στο Ισραήλ: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Φωτιές στο Ισραήλ: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους
Φωτιές στο Ισραήλ AP

Χιλιάδες άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω των φωτιών που έχουν ξεσπάσει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας.

Μέτωπα φωτιάς εκδηλώθηκαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Ισραήλ, όπου καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους.

Οι πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει κοντά σε κατοικημένες περιοχές αλλά και σε δασικές εκτάσεις με τις αρχές να διατηρούν σε ισχύ την κατάσταση συναγερμού σήμερα λόγω του καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας.

Περίπου 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απομακρύνθηκαν από μια περιοχή κοντά στην πόλη Ναζαρέτ Ιλίτ (βόρεια), όπου 7 σπίτια υπέστησαν ζημιές, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ σε ένα δελτίο Τύπου, χωρίς να κάνει αναφορά σε θύματα.

Σπίτια εκκενώθηκαν, επίσης, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κφαρ Ορανίμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω της φωτιάς, διευκρίνισε.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής επισήμανε, σε άλλο δελτίο Τύπου, ότι δεκάδες ομάδες πυροσβεστών με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες σε διάφορα μέτωπα.

Από την πλευρά του, ο στρατός ενημέρωσε με μήνυμα στο Twitter ότι συμμετέχει στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των κατοίκων που διατρέχουν «άμεσο κίνδυνο» από τις εστίες τους.

Δρόμοι έχουν κλείσει, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για μέγιστη επαγρύπνηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα