Φωτιές στην Αυστραλία: Τα κοάλα παγκόσμιο σύμβολο της καταστροφής

Φωτιές στην Αυστραλία: Τα κοάλα παγκόσμιο σύμβολο της καταστροφής
Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κοάλα που υποφέρει εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία AP

Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, με αρκετούς νεκρούς και αγνοούμενους. Τα νεκρά κοάλα αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν “εξαφανίσει” μια τεράστια έκταση γης, της τάξης των 40 εκατομμυρίων τμ. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15.

Τα κοάλα, σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας, αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής που υφίσταται η χώρα. Σύμφωνα με τον Independent, υπολογίζεται ότι το 1/3 των κοάλα της Νότιας Ουαλίας έχουν αφανιστεί, ενώ το 30% του φυσικού περιβάλλοντος όπου κατοικούσαν έχει καταστραφεί.

Τα κοάλα της Αυστραλίας είχαν ήδη χαρακτηριστεί “υπό εξαφάνιση” ύστερα από τις επίσης καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία τον Μάιο, αφού σύμφωνα με το Australian Koala Foundation, είχαν μείνει μόλις 80.000 σε ολόκληρη στην χώρα.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Αυστραλίας δέχεται ισχυρές πιέσεις και έντονη κριτική σχετικά με την στάση της απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, οι αρχές δεν κάνουν καμία προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές ρυπογόνων ουσιών, παρά το γεγονός πως η χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων, όπως άνθρακα και φυσικού αερίου.

Φωτογραφίες απεγνωσμένων κοάλα, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά στην Αυστραλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα