Φυλάκιση σε πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ

Φυλάκιση σε πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ

Ο Ροδρίγο Ράτο, που διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, ήταν κατηγορούμενος για σκάνδαλο με πιστωτικές κάρτες

Σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας Bankia, καταδικάστηκε την Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροδρίγο Ράτο.

Ο Ράτο, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας και εξέχουσα προσωπικότητα του Λαϊκού κόμματος, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαζί με 64 ακόμα στελέχη και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Bankia και της Caja Madrid.

Ο Ισπανός πολιτικός διετέλεσε επικεφαλής του ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2007, με τον Ντομινίκ Στρος Καν να τον διαδέχεται στον οργανισμό. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην Bankia για δύο χρόνια, φεύγοντας λίγο πριν αυτή καταρρεύσει οικονομικά το 2012.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, καταδικάστηκε για παράνομη ιδιοποίηση, όπως και ο πρώην πρόεδρος της Caja Madrid, Μιγκέλ Μπλέσα, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Ο Ράτο κατηγορούνταν ότι χρησιμοποίηση πιστωτικές κάρτες της τράπεζας για να καλύψει προσωπικά του έξοδα. Ο ίδιος αρνούνταν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα έξοδα που έγιναν, μέσω των καρτών, ήταν νόμιμα.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα