Γαλλία: 20 μετανάστες διασώθηκαν στη Μάγχη - Ανάμεσά τους 4 παιδιά

Η γαλλική αστυνομία συλλαμβάνει  παράνομους μετανάστες σε θάμνους κοντά στο λιμάνι της Μάγχης
Η γαλλική αστυνομία συλλαμβάνει παράνομους μετανάστες σε θάμνους κοντά στο λιμάνι της Μάγχης ASSOCIATED PRESS

Οι μετανάστες διασώθηκαν από ταχύπλοο του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Βουλώνης. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Είκοσι μετανάστες, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες, δύο παιδιά και δύο βρέφη, που επιχειρούσαν να φθάσουν στη Βρετανία, διασώθηκαν σήμερα στα ανοικτά των ακτών του Πα ντε Καλαί (βόρεια Γαλλία), ενώ επέβαιναν σε ένα πλεούμενο, που είχε υποστεί μηχανική βλάβη.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν γύρω στις 04.30 τοπική ώρα στα ανοικτά των ακτών του Νταν. Διασώθηκαν από ταχύπλοο του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Βουλώνης γύρω στις 08.40, κατόπιν τους παρέλαβαν οι πυροσβέστες, διευκρινίζει η περιφέρεια της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας σε δελτίο Τύπου.

«Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρεται.

Από την 1η Ιανουαρίου, τουλάχιστον 293 μετανάστες έχουν διασωθεί στη θάλασσα από τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι απόπειρες διάπλου εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου καραντίνας, ιδίως τον Απρίλιο, «μήνα κατά τον οποίο καταγράφηκαν τα περισσότερα περιστατικά», σύμφωνα με την περιφέρεια του Πα ντε Καλαί.

Οι αρχές κατέγραψαν συγκεκριμένα «79 αποτραπείσες απόπειρες» τον Απρίλιο (σε παραλίες ή στη θάλασσα από ομάδες μεταναστών), εκ των οποίων 38 στη γαλλική επικράτεια και 41 σε βρετανικό έδαφος, εκ των συνολικά 230 που καταγράφηκαν από τις αρχές του έτους.

Η αύξηση αυτή εξηγείται από τη «βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών, που ευνοούν αυτόν τον τύπο διάπλου» ή τη «μείωση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων», αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο η περιφέρεια.

«... Το ποσοστό επιτυχίας αυξήθηκε, από το 60 στο 80% περίπου...» σχολιάζει ο Φρανσουά Γκενόκ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης Auberge des migrants.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή που ειδικεύεται στο θέμα της μετανάστευσης στο Καλαί, «με την καραντίνα, οι παραλίες έκλεισαν και οι μετανάστες εμμέσως επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι που ενημέρωναν τις αρχές για τις απόπειρες διάπλου δεν μπορούσαν πλέον να το κάνουν».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network