Γαλλία: Οι αστέγοι βρήκαν καταφύγιο στο Παλαί ντε Φεστιβάλ των Καννών

Γαλλία: Οι αστέγοι βρήκαν καταφύγιο στο Παλαί ντε Φεστιβάλ των Καννών
Παλαί ντε Φεστιβάλ των Καννών Shutterstock

Φυσιολογικά στο Παλαί ντε Φεστιβάλ φιλοξενούνται οι σημαντικότεροι σταρ του κινηματογράφου. Όμως η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το Παλαί ντε Φεστιβάλ θα προετοιμαζόταν αυτήν την περίοδο για να υποδεχτεί στο κόκκινο χαλί τους σημαντικότερους σταρ του κινηματογράφου. 

Τώρα όμως, ο χώρος όπου φιλοξενείται το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει τις πύλες του για τους άστεγους της περιοχής, που δεν έχουν πού αλλού να πάνε για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Γαλλική Ριβιέρα επρόκειτο να διεξαχθεί στο διάστημα 12-23 Μαΐου, όμως οι οργανωτές το ανέβαλαν για τα τέλη Ιουνίου. 

Από την περασμένη Παρασκευή, το Παλαί φιλοξενεί τους απόκληρους της πόλης. «Έχουμε 50-70 ανθρώπους κάθε βράδυ», είπε ο Ντομινίκ Οντ-Λασέτ, ο υπεύθυνος του τομέα υγιεινής του δήμου των Καννών. 

Πριν από οκτώ ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα 67 εκατομμύρια των συμπατριωτών του να μείνουν στα σπίτια τους για να προστατευθούν από την πανδημία και να επιβραδύνουν την εξάπλωσή της.

Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τους περίπου 12.000 άστεγους της χώρας που έχουν για σπίτι τους τον δρόμο. Εκφράζονται έντονες ανησυχίες ότι η πανδημία θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους άστεγους, οι οποίοι πολύ συχνά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Πολλοί από αυτούς εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από την ελεημοσύνη των ανθρώπων που τώρα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. 

Στην είσοδο του Παλαί ντε Φεστιβάλ, ένας εργαζόμενος με προστατευτική μάσκα παίρνει τη θερμοκρασία των αστέγων που μπαίνουν μέσα. Στον χώρο έχει στηθεί ένα εστιατόριο, υπάρχουν ντουζιέρες και μια κοινόχρηστη αίθουσα με τηλεόραση και διάφορα παιχνίδια. 

Σε μια μεγάλη, χαμηλοτάβανη αίθουσα, έχουν στηθεί ράντζα σε τρεις μακριές σειρές. Υπάρχουν επίσης και τέσσερα σπιτάκια για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. «Ξέρουμε ότι οι σκύλοι είναι πολύτιμοι σύντροφοι για τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο» είπε ο Οντ-Λασέτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα