Γαλλία - Διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η αναμνηστική δόση για τους άνω των 65

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν 2021 MICHEL EULER/AP PHOTO

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα στοιχεία των νοσηλειών στη Γαλλία με τον Μακρόν να καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Υποχρεωτική η αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 τον Δεκέμβριο.

Διάγγελμα προς τους Γάλλους πολίτες απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης (9/11) ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε.

"Για τους άνω των 65 ετών, "από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου", δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ανακοίνωσε επίσης ότι η δυνατότητα εμβολιασμού με αυτή την αναμνηστική δόση θα διευρυνθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών από τον προσεχή μήνα και κάλεσε τους Γάλλους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν "απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας".

Ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

"Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network