Γαλλία: Φουλ του δακρυγόνου σε αμαξοστάσιο στο Παρίσι, δεν κάνει πίσω ο Μακρόν

Γαλλία: Φουλ του δακρυγόνου σε αμαξοστάσιο στο Παρίσι, δεν κάνει πίσω ο Μακρόν
Ταξιδιώτες στην Γαλλία περιμένουν στην αποβάθρα AP

Τα γαλλικά συνδικάτα επιμένουν για 29η ημέρα να αντιτίθενται στην κυβερνητική μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό. Νέα επεισόδια την Πέμπτη.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την Πέμπτη αμαξοστάσιο λεωφορείων στο Παρίσι, σε άλλη μια σύγκρουση ανάμεσα στις αρχές και τα συνδικάτα για το κυβερνητικό σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η κινητοποίηση εναντίον της μεταρρύθμισης βρίσκεται στην 29η ημέρα της και είναι η πιο μακροχρόνια απεργία που έχει γίνει στην εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF) στη χώρα από το 1986, καθώς ξεπέρασε εκείνη του 1986-87.

Την Πέμπτη στη Γαλλία κυκλοφορούσε κατά μέσο όρο μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας (TGV) στις δύο. Για τις επιστροφές του σαββατοκύριακου, που συμπίπτει με το τέλος της εορταστικής περιόδου του τέλους της χρονιάς, η SNCF έχει προβλέψει να κυκλοφορήσουν δύο TGV στις τρεις.

Στο μεταξύ, εικόνες του βίντεο ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου που δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter εικονίζουν την αστυνομία να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον πλήθους διαδηλωτών στην είσοδο ενός αμαξοστασίου.

Το συνδικάτο CGT έχει καλέσει σε περισσότερες απεργίες αυτόν το μήνα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων παρά τις αντιδράσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα