Κινητοποιήσεις στη Γαλλία: Μπαλαρίνες διαδηλώνουν στον ρυθμό της Λίμνης των Κύκνων

Κινητοποιήσεις στη Γαλλία: Μπαλαρίνες διαδηλώνουν στον ρυθμό της Λίμνης των Κύκνων
Twitter

Με όπλο τον χορό τους, μπαλαρίνες ερμήνευσαν σκηνές από τη Λίμνη των Κύκνων σε μία κίνηση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων του Μακρόν για το συνταξιοδοτικό.

Ενώ οι διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος συνεχίζονται, μπαλαρίνες βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και έδωσαν μία συγκλονιστική παράσταση.

Συγκεκριμένα, υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Παρισιού και μπροστά από πανό που έγραφε “Η Όπερα του Παρισιού απεργεί”, μπαλαρίνες χόρεψαν σκηνές από τη Λίμνη των Κύκνων στον προαύλιο χώρο της Όπερας του Παρισιού, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, να καταργήσει το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που τις αφορά άμεσα, αφού οι χορεύτριες της Όπερας του Παρισιού εντάσσονται σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, χρονολογημένο από τον 17ο αιώνα, σύμφωνα με το οποίο έχουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη στην ηλικία των 42 ετών, δύο δεκαετίες νωρίτερα από τον μέσο εργαζόμενο. Εάν ο Μακρόν προχωρήσει τα σχέδιά του τότε θα χάσουν το προνόμιό τους.

«Μόλις φθάσεις την ηλικία των 42, υποφέρεις ήδη από αρθρίτιδα, κατάγματα, κήλη και σε κάποιες περιπτώσεις έχεις ήδη γοφούς από τιτάνιο. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις ένα επίπεδο αριστείας έως τα 42, στα 64 αυτό μοιάζει αδύνατο», ανέφερε η μπαλαρίνα Ελουάζ Γιοκεβιέλ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα γαλλικά συνδικάτα υπεραμύνθηκαν της απόφασής τους να διακόψουν την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες σπίτια, εταιρίες, ακόμη και στην Τράπεζα της Γαλλίας ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει ένα σχέδιο ευρείας μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα