Γαλλία: Φυλάκισαν μωρό 15 μηνών με τους γονείς του

Δικαστής. Φωτό αρχείου.
Δικαστής. Φωτό αρχείου. SHUTTERSTOCK

Τρεις ημέρες έμειναν στη φυλακή ένα ζευγάρι από την Αλβανία με το μόλις 15 μηνών μωρό του. Ζητήθηκε η παράταση της κράτησής τους, όμως ο δικαστής αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους.

Ένας δικαστής στη Γαλλία διέταξε την αποφυλάκιση ενός μωρού 15 μηνών και των Αλβανών γονιών του, που ήταν κρατούμενοι από την Δευτέρα σε ένα κέντρο διοικητικής κράτησης, γνωστοποίησε σήμερα η δικηγόρος της οικογένειας.

«Αποφυλακίστηκαν και οι δύο μαζί με το μωρό τους», δήλωσε η δικηγόρος Μαρί Βεριλάκ σε έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία έχει «επανειλημμένα» καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «για κράτηση ανηλίκων».

Το ζευγάρι και το μωρό τους έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο διοικητικής κράτησης στο Ουασέλ (βορειοδυτικά).

Το ζευγάρι πρέπει να εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο νομός Καλβαντός. Ο νομός ζήτησε παράταση της κράτησης της οικογένειας κατά 28 ημέρες, σύμφωνα με την δικηγόρο.

«Η Γαλλία, που επανειλημμένα έχει καταδικαστεί από διεθνείς οργανισμούς, εξακολουθεί να φυλακίζει παιδιά. Αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση είναι ανεπίτρεπτη», τόνισε ο Κεβίν Εμερίκ Τερί, από το δίκτυο αλληλεγγύης μεταναστών στην πόλη Ρουέν.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network