Γαλλία: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι ναρκωτικά σε κοινή επιχείρηση με την Ισπανία

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου George Vitsaras / SOOC

Μεγάλη επιτυχία των γαλλικών και των ισπανικών αρχών αποτελεί η κατάσχεση δύο τόνων ναρκωτικών.

Περισσότεροι από δύο τόνοι κάνναβης κατασχέθηκαν προχθές, Σάββατο, στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Καταλωνίας, στη διάρκεια κοινής γαλλοϊσπανικής επιχείρησης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική λιμενική αρχή.

“Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές κατασχέσεις από τις γαλλικές αρχές στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια”, ανέφερε η υπηρεσία στο AFP. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 4,2 τόνοι χασίς σε μια περιοχή όμως πολύ νοτιότερα.

“Στις 15 Ιουνίου, τις πρώτες απογευματινές ώρες, πρώτο ένα ελικόπτερο των γαλλικών τελωνείων, που είχε αναπτυχθεί στην Ισπανία, ταυτοποίησε ένα ταχύπλοο ‘φορτωμένο’ (ναρκωτικά)”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η λιμενική αρχή.

Το ταχύπλοο είχε σταματήσει, προφανώς “αναμένοντας εντολή εκφόρτωσης”, πρόσθεσε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά τη διαβίβαση της πληροφορίας, ξεκίνησε κοινή γαλλοϊσπανική επιχείρηση που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ένα περιπολικό των γαλλικών τελωνείων, το οποίο “προσέγγισε διακριτικά” το ταχύπλοο, καθώς και τρία ισπανικά ταχύπλοα σκάφη περιπολίας και ένα ισπανικό ελικόπτερο.

“Το βράδυ, η εντολή επέμβασης δόθηκε. Οι διακινητές τράπηκαν αμέσως σε φυγή, πετώντας τα δέματα των ναρκωτικών στη θάλασσα”, ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.

Όμως “το σύνολο των μέσων που αναπτύχθηκαν στη ζώνη επέτρεψε να ανακτηθούν 61 πακέτα από τη θάλασσα σε ένα σύνολο 2,44 τόνων κάνναβης”, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που υπογράμμισε τον “εξαιρετικό συντονισμό του γαλλοϊσπανικού μηχανισμού”. Τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στις ισπανικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα