Γαλλία-κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Γαλλία-κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων
Κορονοϊός στη Γαλλία AP

Σχεδόν 9.000 κρούσματα καταγράφηκαν την Παρασκευή στην Γαλλία, ενώ αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλειών

Σχεδόν 9.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού κατεγράφησαν την Παρασκευή στην Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλειών.

Τα 8.975 νέα κρούσματα που ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, αποτελεί αριθμό-ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Ο υψηλότερος-μέχρι πρότινος- αριθμός είχε ανακοινωθεί στις 31 Μαρτίου, με την γαλλλική κυβέρνηση να ανακοινώνει τότε 7.578 νέα κρούσματα.

Με την χώρα να έχει αυξήσει τα διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιεί, ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ανέρχεται σε 6.011 ενώ στις 27 Μαΐουτ-δύο εβδομάδες από την άρση του lockdown- ήταν 272!

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 309.156, ενώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 30.686.

Καθώς οι νέες μολύνσεις αφορούν κυρίως νέους, που είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές λόγω του κορονοϊού, προς το παρόν τα νοσοκομεία στη Γαλλία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαχείριση των ασθενών, ενώ στα τέλη Μαρτίου βρίσκονταν στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Εξάλλου, μετά τη σταθερή πτώση που παρατηρούταν επί μήνες –μετά την κορύφωση της 14ης Απριλίου όταν είχαν αναφερθεί 32.292 νοσηλείες– ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έφτασε χθες τους 4.671, σημειώνονται αύξηση για έκτη συνεχή ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα