Γαλλία: Νέα κριτήρια για τη νομιμοποίηση των sans papiers

Γαλλία: Νέα κριτήρια για τη νομιμοποίηση των sans papiers

Στη δημοσιότητα από τον Γάλλο υπουργό εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, τα κριτήρια που πρέπει να διαθέτουν οι μετανάστες χωρίς έγγραφα για να τακτοποιηθούν νόμιμα στη Γαλλία.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο των κριτηρίων που πρέπει να διαθέτουν οι μετανάστες χωρίς έγγραφα, για να τακτοποιηθούν νόμιμα στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των εργαζομένων ή των νεαρών ενηλίκων.

Για τους γονείς, η γαλλική κυβέρνηση απαιτεί πέντε χρόνια παρουσίας στη χώρα, ενώ για το παιδί τουλάχιστον τρία χρόνια στο σχολείο.

Για τους εργαζόμενους, η εγκύκλιος εμφανίζει κριτήρια παρουσίας επί γαλλικού εδάφους (3-7 έτη), προϋπηρεσία στην εργασία (8-30 μήνες) αλλά με την προϋπόθεση να υπάρχει πραγματική πρόσληψη (σύμβαση εργασίας).

Για τους νεαρούς αλλοδαπούς ηλικίας ηλικίας 18 ετών και άνω , η νέα εγκύκλιος προβλέπει άδεια παραμονής, εφόσον μπορούν να αποδείξουν δύο χρόνια φοίτησης «επιμελούς και πραγματικής» στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε απορρίψει το ενδεχόμενο της μαζικής νομιμοποίησης, αλλά υποσχέθηκε «αντικειμενικά» κριτήρια.

Περίπου 350.000 αλλοδαποί χωρίς νόμιμα έγγραφα ζουν σήμερα στη Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

SHARE:

24Media Network