Γαλλία: Ο 27χρονος διάδοχος της Λεπέν θριάμβευσε στις εσωκομματικές εκλογές

Γαλλία: Ο 27χρονος διάδοχος της Λεπέν θριάμβευσε στις εσωκομματικές εκλογές
Ο Τζόρνταν Μπαρντελά AP

Ο Τζόρνταν Μπαρντελά παίρνει στα χέρια του το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία μετά από μία σαρωτική νίκη.

Για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή του το 1972 το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία δεν θα διοικείται από κάποιον που έχει το επίθετο Λεπέν.

Ο νέος πρόεδρος του Κόμματος, όπως αναδείχθηκε από τη διαδικασία του Σαββάτου, είναι ο 27χρονος (!) Τζόρνταν Μπαρντελά ο οποίος όχι απλά νίκησε αλλά συνέτριψε τον αντίπαλό του, τον Λουί Αλιό, δήμαρχο του Περπινιόν. Συγκέντρωσε το 85% των προτιμήσεων των μελών του κόμματος.

Ο Μπαρντελά, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής, διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος για ένα χρόνο,-όταν η Λεπέν είχε προσωρινά αποσυρθεί για να ασχοληθεί με την προεκλογική της εκστρατεία πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε από την ίδια τη Μαρί Λεπέν και προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στο κοινό.

Ο 27χρονος Μπαρντελά είναι πιστός πολιτικός φίλος της Λεπέν και ακούραστος υποστηρικτής της στις δύο τελευταίες προεδρικές εκλογές στην οποία η πρώην, πια, επικεφαλής του Μετώπου πήγε στο δεύτερο γύρο αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο νέος πρόεδρος τέθηκε υπό έρευνα αφού χαρακτήρισε την πόλη όπου κατοικεί (Trappe) ως Ισλαμική Δημοκρατία φανερώνοντας έτσι τις ξενοφοβικές αντιλήψεις του.

Είναι φυσικά υποστηρικτής της νέας Πρωθυπουργού της Ιταλίας,Τζόρτζιο Μελόνι (άλλωστε ο ίδιος έχει ιταλικές αλλά και αλγερινές ρίζες) και φανατικός ευρωσκεπτικιστής όπως άλλωστε και η πολιτική του μέντορας.

Η Λεπέν από εδώ κα πέρα αφοσιώνεται στο γαλλικό κοινοβούλιο στο οποίο το Μέτωπο εξασφάλισα 89 έδρες στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα