Γαλλία: Οργή για τον θάνατο φωτογράφου σε πολυσύχναστο δρόμο – Έμεινε αβοήθητος για εννέα ώρες

Γαλλία: Οργή για τον θάνατο φωτογράφου σε πολυσύχναστο δρόμο – Έμεινε αβοήθητος για εννέα ώρες
Ο Ρενέ Ρομπέρ σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις YouTube

Ο Ρενέ Ρομπέρ έπεσε, λιποθύμησε και εν τέλει πέθανε από το κρύο σε κεντρικό σημείο του Παρισιού, όπου και φέρεται να έμεινε αβοήθητος για εννέα ώρες. Μόνο ένας άστεγος ενδιαφέρθηκε, αλλά ήταν πια αργά.

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο θάνατος του Ρενέ Ρομπέρ, ενός γνωστού Ελβετού φωτογράφου σε κεντρικό δρόμο της Γαλλίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας μείνει λιπόθυμος και αβοήθητος για εννέα ώρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Ιανουαρίου, με τα στοιχεία και τα αίτια του θανάτου του να γίνονται γνωστά λίγες ημέρες μπροστά, χάρη και στις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ένας φίλος του και δημοσιογράφος με το όνομα Michel Mompontet.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 85χρονος, που είχε διαγράψει μία λαμπρή πορεία, με λήψεις σπουδαίων καλλιτεχνών του φλαμένκο, συμπεριλαμβανομένων των Camarón de la Isla και Paco de Lucía, περπατούσε στους χιονισμένους δρόμους του Παρισιού, όταν κάποια στιγμή, μεταξύ Place de la République και Les Halles, έπεσε. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Mompontet, έμεινε για σχεδόν εννέα ώρες, υποκύπτοντας από το κρύο και την υποθερμία, χωρίς κανείς να έχει ενδιαφερθεί για εκείνον.

“Ζαλίστηκε και έπεσε”, έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter, περιγράφοντας όσα έγιναν: “Αδυνατώντας να σηκωθεί, έμεινε στο σημείο και στο κρύο για εννέα ώρες μέχρι που ένας άστεγος κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ήταν πολύ αργά. Είχε υποθερμία και δεν μπορούσε να ζήσει. Κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ωρών κανένας περαστικός δεν σταμάτησε για να ελέγξει γιατί αυτός ο άντρας ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Ούτε ένας”.

Ο θάνατος του Ρομπέρ έχει προκαλέσει θλίψη και θυμό στη Γαλλία, συναισθήματα που εκφράστηκαν και στους τίτλους των Μέσων, όπως της “Figaro” που έγραψε: “Ο φωτογράφος Ρενέ Ρομπέρ, νεκρός από την αδιαφορία στη μέση του δρόμου”.

Η ισπανική πρεσβεία στην Ολλανδία έγραψε στο Twitter : “Ο θάνατος του Ρενέ Ρομπέρ, που απαθανάτισε με την κάμερά του όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του φλαμένκο, προκαλεί τη συλλογική μας συνείδηση”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην περιοχή εκείνη, κοιμούνται πολλοί άστεγοι, την ώρα όπου, σύμφωνα με συλλόγους αστέγων, περίπου 600 άνθρωποι φέρονται να πεθαίνουν στους δρόμους της Γαλλίας κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα