Γαλλία: Πατέρας κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει τον λυκειάρχη που απαγόρευσε στην κόρη του να φορά αμπάγια στο σχολείο

Γαλλία: Πατέρας κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει τον λυκειάρχη που απαγόρευσε στην κόρη του να φορά αμπάγια στο σχολείο
AP

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις Μουσουλμάνων στο μέτρο του γαλλικού κράτους να απαγορεύσει την αμπάγια στα σχολεία.

Στα τέλη Οκτωβρίου θα δικαστει ένας πατέρας ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στην κεντρική Γαλλία αφού απείλησε να σκοτώσει έναν λυκειάρχη επειδή ο τελευταίος απαγόρευσε την είσοδο στο σχολείο σε μια μαθήτρια που φορούσε αμπάγια, ενδυμασία η οποία απαγορεύεται πλέον στα σχολικά ιδρύματα της χώρας, στο όνομα του κοσμικού κράτους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο άνδρας, που συνελήφθη στο Κλερμόν-Φεράν, αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί τον Οκτώβριο για «απειλή με στόχο τον εκφοβισμό ενός προσώπου που ασκεί δημόσιο λειτούργημα» ανέφερε η εισαγγελέας της πόλης Ντομινίκ Πισμάιγ. Με βάση τις καταγγελίες, ο πατέρας της μαθήτριας «απείλησε ότι θα στραγγαλίσει τον λυκειάρχη, όμως εκείνος αρνείται ότι είπε κάτι τέτοιο», εξήγησε.

Το πρωί της Πέμπτης, μια μαθήτρια, ντυμένη με αμπάγια, πήγε στο λύκειο Αμπρουάζ-Μπριζιέρ του Κλερμόν Φεράν αλλά της απαγόρευσαν την είσοδο όταν εκείνη αρνήθηκε να βγάλει το συγκεκριμένο ρούχο. Λίγο αργότερα, ο πατέρας της τηλεφώνησε στο λύκειο και μίλησε διαδοχικά σε δύο υπαλλήλους, στους οποίους φέρεται να εξαπέλυσε απειλές σε βάρος του λυκειάρχη.

«Πρόκειται για σοκαριστικές απειλές. Χθες μίλησα τηλεφωνικά με τον λυκειάρχη, τον διαβεβαίωσα ότι έχει την πλήρη στήριξη, τη δική μου, της κυβέρνησης, του κράτους και, ευρύτερα, πιστεύω, των συμπολιτών μας, απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες και αχαρακτήριστες απειλές», είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ, κατά τα εγκαίνια ενός άλλου λυκείου, κοντά στη Λιόν.

Ο λυκειάρχης θα λάβει αστυνομική και δικαστική προστασία για την ασφάλειά του.

Οι απειλές θανάτου σε βάρος εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα στη Γαλλία μετά τη δολοφονία, στα τέλη του 2020, του καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας Σαμουέλ Πετί από έναν 18χρονο Τσετσένο τζιχαντιστή που τον κατηγορούσε ότι έδειξε στην τάξη μια γελοιογραφία του προφήτη Μωάμεθ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα