Γαλλία: Συγκεντρώθηκαν 3.500 “Στρουμφάκια”, παρά την έξαρση του κορονοϊού

Γαλλία: Συγκεντρώθηκαν 3.500 “Στρουμφάκια”, παρά την έξαρση του κορονοϊού

Μεγάλες αντιδράσεις στη Ιταλία προκάλεσε η συγκέντρωση 3.500 ανθρώπων στην γαλλική πόλη Landerneau, παρά την έξαρση του κορονοϊού.

Παρά τις προειδοποιήσεις σχετικά με τις μαζικές συγκεντρώσεις και την εξάπλωση του κορονοϊού, ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη Γαλλία υπερασπίστηκε τη συγκέντρωση ανθρώπων, ντυμένων ως ”Στρουμφάκια” που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μόλις μια μέρα πριν οι γαλλικές αρχές είχαν απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 1.000 ανθρώπων, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τον ιό. Παρόλα αυτά πάνω από 3.500 άνθρωποι όλων των ηλικιών ζωγράφιζαν τα πρόσωπά τους μπλε και φορούσαν τα λευκά καπέλα τους, αναπαριστώντας τους χαρακτήρες-καρτούν για τη συγκέντρωση στο Landerneau της Δυτικής Γαλλίας.

Όπως αναφέρει και η theguardian αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση από τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία, η οποία υποφέρει από την πιο έντονη επιδημία της Ευρώπης. Αλλά ο Patrick Leclerc, ο δήμαρχος του Landerneau, δήλωσε: Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε … ήταν η ευκαιρία να πούμε ότι είμαστε ζωντανοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα