Γαλλία: Σύλληψη έξι ακροδεξιών που ετοίμαζαν επίθεση στον Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ AP

Ένα "αόριστο και ασαφές" σχέδιο για μια "βίαιη ενέργεια" κατά του Γάλλου προέδρου, είχαν οι έξι συλληφθέντες σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Στη σύλληψη πέντε ανδρών και μίας γυναίκας από τον χώρο της ακροδεξιάς προχώρησε την Τρίτη η αστυνομία στη Γαλλία. Τα έξι άτομα κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με αξιωματούχο που πρόσκειται στην έρευνα.

Η πηγή δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα "αόριστο και ασαφές" σχέδιο για μια "βίαιη ενέργεια" εναντίον του Μακρόν.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν.

ADVERTISING

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Πηγή: 

Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμανούελ Μακρόν, Γαλλία
SHARE:

24Media Network