Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παραποιεί την ψήφο των Γάλλων"

Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παραποιεί την ψήφο των Γάλλων"

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο (FN) κατήγγειλε σήμερα "τα πολλά προβλήματα" στη διεξαγωγή των ευρωεκλογών στη Γαλλία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παραποιεί με τους πιο ειδεχθείς τρόπους την ψήφο των Γάλλων".

" Το υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να εμποδίσει τη νίκη του Εθνικού Μετώπου απλώς απαγορεύοντάς του να εκπροσωπηθεί σε κάποιες περιοχές" της χώρας, αναφέρει το FN σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταγγέλλει συγκεκριμένα «την έλλειψη ψηφοδελτίων του Εθνικού Κόμματος» ή «την ύπαρξη ψηφοδελτίων του FN που δεν αντιστοιχούσαν στην εκλογική περιφέρεια του εκλογικού κέντρου» όπου εντοπίστηκαν σε πολλές περιοχές.

«Οι πολλές αντιξοότητες μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η νοθεία είναι μαζική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτός ο εφευρετικός χειρισμός της ψήφου των Γάλλων πρέπει να σταματήσει αμέσως και οι νομάρχες πρέπει να κάνουν τα πάντα (. . .) ώστε να μεταφερθούν σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας τα ψηφοδέλτια του Εθνικού Κόμματος».

Το FN σημειώνει ότι μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας θα ζητήσει «να πέσει φως στους χειρισμούς του καθεστώτος».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Εθνικό Κόμμα εμφανίζεται να κερδίζει στις ευρωεκλογές, μπροστά από την κεντροδεξιά Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: