Γαλλία: Υπουργός προσέλαβε τις ανήλικες κόρες του στο κοινοβούλιο

Γαλλία: Υπουργός προσέλαβε τις ανήλικες κόρες του στο κοινοβούλιο
French Interior Minister Bruno le Roux, center left, and French Defense Minister Jean-Yves le Drian, center right, and Paris Airports CEO Augustin de Romanet answer reporters at Orly airport, south of Paris, Saturday, March, 18, 2017. A man was shot to death Saturday after trying to seize the weapon of a soldier guarding Paris' Orly Airport, prompting a partial evacuation of the terminal, police said. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Νέο σκάνδαλο κλυδωνίζει την πολιτική ζωή της χώρας, με τον υπουργό εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, να καλείται αυτή τη φορά να εξηγήσει πως οι ανήλικες κόρες τους κέρδισαν 55χλδ ευρώ ως κοινοβουλευτικές ακόλουθοι

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από το σκάνδαλο Φιγιόν, το οποίο και έχει αλλάξει την προεδρικού κούρσα ως τις γαλλικές εκλογές και νέα υπόθεση με οσμή “κατάχρησης εξουσίας” και “διασπάθισης δημοσίου χρήματος” έρχεται αυτή τη φορά από την πλευρά των σοσιαλιστών. Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Quotidien, ο Bruno Le Roux, υπουργός Εσωτερικών στην παρούσα κυβέρνηση, φαίνεται να προσέλαβε τις δύο κόρες του, ανήλικες ακόμη, ως κοινοβουλευτικούς ακολούθους. Ενώπιον του πρωθυπουργού Cazeneuve, απολογείται ο Le Roux μετά τις αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, οι δύο κόρες του Γάλλου υπουργού, μαθήτριες του λυκείου ακόμη, βρέθηκαν με 14 και 10 συμβάσεις έργου αντίστοιχα από το 2009 ως το 2016 με απολαβές που αγγίζουν συνολικά τις 55.000 ευρώ. Ο υπουργός δεν αρνήθηκε το γεγονός, λέγοντας πως εκείνες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. “Μιλάμε για καλοκαιρινή απασχόληση πλάι σε έναν κοινοβουλευτικό. Νομίζω πως είναι καλό σχολείο να εκτελεί κανείς μια σειρά από έργα” σημείωσε ο Le Roux.

Εκεί που περιπλέκεται η κατάσταση είναι στην περίπτωση της μίας κόρης, η οποία το Σεπτέμβρη του 2013 φέρεται να έχει γίνει δεκτή για πρακτική στο Βέλγιο στην εταιρία Yves Rocher, την ίδια περίοδο που ο πατέρας της, την έχει εγγράψει ως βοηθό του στη γαλλική εθνοσυνέλευση. “Κάθε συμβόλαιο αφορούσε καθήκοντα τα οποία και εκπληρώθηκαν”, απαντά ο υπουργός που εξηγεί πως η πρακτική αφορούσε σε εργασία που μπορούσε να γίνει από απόσταση.

Αντίστοιχα ερωτηματικά προκαλούνται όμως και από τις περιόδους όπου εγγράφεται ως βοηθός και η δεύτερη κόρη, αφού όπως ισχυρίζεται η ενημερωτική εκπομπή, εκείνη είχε ενταχθεί την ίδια περίοδο σε προπαρασκευαστικό πρόγραμμα στο σχολείο της, χωρίς να έχει διακοπές στο ενδιάμεσο. “Τα συμβόλαια δεν απαιτούσαν φυσική παρουσία στην Εθνοσυνέλευση και αφορούσαν υπηρεσίες που μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και από απόσταση” απαντά ο υπουργός.

AP Photo/Kamil Zihnioglu

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα